Stadskeuken Leeuwarden

Ouderwets eten uit een ouderwetse truck van Stadskeuken Leeuwarden. Wij zijn trots op de gerechten die wij uit onze ford ecoline Caribe 200 uit 1980 presenteren. Als graag geziene gast op uw feest en evenement gaan we voor 100% kwaliteit en beleving. Stoer maar met een vleugje nostalgie. Onze specialiteit is de huisgerookte Hanzworst, de Friesche uiensoep, gele snert en ja…. wat niet eigenlijk.

Onze specialiteit, de ‘Hanzworst’.
Een Hanzeworst wordt gedurende 1,5 uur warm gerookt met een mix van diverse houtsoorten op 80 graden.
Het roken geeft de Hanzworst zijn typische volle smaak en is een van oudsher toegepaste conserverings techniek om etenswaren langer te kunnen bewaren.
Voor consumptie wordt de Hanzworst op de plaat goudbruin rond gegrilld met een op smaak gebrachte olijfolie.
Ten slotte mag de Hanzworst zich badderen op 80 graden in een heerlijke bouillon voordat hij wordt gepresenteerd op een broodje met gebakken spek, ui en een bijpassende saus van het huis.
Resultaat: Een heerlijk gerookte Hanzworst, sappig en vol van smaak waar je je vingers wel bij moet aflikken.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×