Mouafk Khzaal

Kan de kunst de waarheid zonder etiquette en valsheid weerspiegelen? Moeten wij ons alleen zorgen maken over de dag van vandaag of gaan we ook rekening houden met de toekomst? Dat is een moeilijke keus, omdat morgen de toekomst van onze kinderen is.

Met kunst hebben wij naast het brood ook een uitzicht op de zegen van een altijd durende vrijheid. In het land van Vincent van Gogh die mijn eerste en grote leraar is, zoek ik in mijn schilderijen naar menselijkheid en geluk binnen de tragedie.

Mouafk Khzaal (1966) is Arameeër uit Syrië. Hij is  zowel kunstenaar als tandarts. Hij studeerde kunst aan de Art center in Homs in 1986.  Zijn eerste individuele tentoonstellingen vonden plaats in 2010 in Homs en in Damascus en in 2014 in Libanon. Daarna  is hij naar Nederland  gevlucht en hij woonte sinds april 2015 in Ede . Hij is lid van PEK( Platform Edese Kunstenaars) en hij was een deelnemer van de Nationale Kunstdagen expositie in Rotterdam en de ADAF expositie in Amsterdam in 2016. In 2017 heeft hij zijn eerste solo expositie in Huis Kernhem in Ede.

website: https://mouafk-khzaal.exto.nl/

Locatie:  Kunstplein, centrum Nijverdal

 

 

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×